Thursday, 18 August 2011

Hati Saya Ada Awak !

Benarkah cinta boley didefinisikan dengan kasih sayang ? atau kasih sayang boley didefinisikan dengan cinta ? Persoalan ini sering timbul di fikiran aku..mengapa perlu ada kasih sayang tapi dibalas dengan jiwa yg kosong ? saya sayang awak tapi kenapa awak tak boley nak sayang saya cam ne saya sayang kt awak ?

Monday, 23 May 2011

Pening!

Cikgu Aswad:Kelas , 2+6 berapa ? Siapa yang tahu , sila angkat
                      tangan .
(Semua murid berebut-rebut mengangkat tangan,kecuali badrul yang jarang mahu menjawab soalan.Cikgu Aswad meminta pelajar itu menjawab.)
Cikgu Aswad:Badrul,apa jawapannya ?
Badrul:Dua belas,cikgu!
(Satu kelas ketawa)
Cikgu Aswad:Siapa yang ajar kamu nie ? Biar saya pergi jumpa dia.
Badrul:Pakcik saya cikgu!
Cikgu Aswad:Di mana pakcik kamu tinggal ?
Badrul:Dia tidak ada di sini,cikgu.Dia ada hospital Bahagia, Tanjung Rambutan cikgu!
Cikgu Aswad:Laaa...macam-macam hal.(Sambil menggaru-garu kepalanya tidak berapa BOTAK)
                                                  Assalamualaikum :)

Friday, 20 May 2011

Ayat!

Teruna:Akhirnye inilah saat yang aku tunggu sekian lama.
Dara:Apakah kau rela kalau aku pergi ?
Teruna:Tentu tidak!Jangan sesekali kau berfikiran begitu!
Dara:Apakah kau mencintaimu?
Teruna:Tentu! Selamanya akan tetap begitu!
Dara:Apakah kau benar pernah berlaku curang?
Teruna:Tidak!Aku tak akan melakukan hal seburuk itu!
Dara:Mahukah kau menciumkku ?
Teruna:Ya!
Dara:Sayangku!
Selepas 15 tahun berkhawin.
Baca dari bawah ke atas ...
                                                     Assalamualaikum :)

Thursday, 19 May 2011

Gagap

Pada suatu hari di kaunter tiket bas...
Jailani:Bbbbbas kkkke KKKuala LLLumpur
            dddddddah ssssampai kkkke bbbelum ?
Jailani:Bbbbbas kkkke KKKuala LLLumpur
            dddddddah ssssampai kkkke bbbelum ?
(Namun masih tiada jawapan.Jailani terus menghentak kaunter dan berlalu dengan perasaan yang marah .
    Mad Din yang beratur di belakang Jailani hairan melihat gelagat kerani itu ) .

Mad Din:Kenapa encik takk jawab pertanyaan die,Kesian kat dia .
Kerani:Ssssaya nnnak jjjjawab mmmmacam mmana ? Nnnnti dddia kkkata sssaya ppperli dddia ..
                                       
                                               Assalamuailaikum :)

Wednesday, 18 May 2011

Hari Nie Exam Sejarah,Math 1,Math 2....

Sampai Sekolah jew lepak kantin...makan-2 jap...pastu 7:15 pagi , pegi tapak perhimpunan....Nyanyi lagu Negaraku dng Lagu wilayah .... pastu masuk kelas.....Lepak-2 ckgu datang ...Periksa Sejarah start kol 8:20 smpai 9:30 .... pastu REHAT ....pastu Periksa seterusnyee Math paper 1 ....Boley guna calculate Math 1 jew Math 2 tall boley :) ...pastu 12:05 Math 2 pulak ...Susah doe! pastu 1:50 balik ...
Shahdan dnng Aiman nk gaduh ....pastu Telinga carik pasal ...Aiman gaduh dng telinga ....lepas gaduh g Mcd ... pastu jumpe Black dng awek die CUN+HOT! .. haha !! pastu Balik...Alip pulak gaduh Telinga ....Kitaorg tahan ...tengah-2 jalan tuw ...Pastu sampai Blok 8 lepak jap ...Panas kan .!! Aiman gaduh dng Telinga kt taman ...!! pastu rasydan ckp "azam aku balik"....pastu Tiba-2 rasydan mcm kena kejar anjing jew ...pastu die lari ckpp kt epul
Rasydan:Epul-2!! ada org maen ROMEN !! sumpah!!
Epul:haha ! mana-2!! takkyah ramai-2
Rasydan:Tu-2!!..
    Keling tengah Berciuman! eeee ! laki tu sekolah laen pulak tu ....! Pempuan Gigi besar! Laki JULING ! haha ....Okey ar nk Pegi PASAR MALAM lah ..byeee
                                                             Assalamuailaikum :)

Monday, 16 May 2011

Hari Nie Exam Sains!

Hari ini sc paper 2 susah doe!Ada yg aku tinggal kan!ada yg xbuad! eh sama je 2 tu :P .... firdaus noor . bg jawapan kt aku ... angkat kertas tinggi-2! pastu puteri nampak! :) jelah .. pastu azrul buad bising jew .... Sampai ckgu dh begang punn ada ...sc paper 1 boleh lah .. susah lah jugakkk ...
Amir ckpp sc paper 2 senang ....Gila kau! mcm nk pecah pale otak aku nie nk memikir!
Tulah mak suruh ulang kaji xnk ! kan dh xleh jawab ....hehe :P . Aku dh lama takk layan blog nie!
Ermm bosan+boring...........Bila lah nk jumpa korang nie ? bape lama kita takk berjumpe nie ? bape lama doee ?! ermm okey ar TAK ADA MOOD!
                                                       

                                                            Assalammualaikum :)

Saturday, 5 March 2011

Kat Dataran Merdeka Tentera Darat ....

                                                           Helikopter Tentera Darat  
                                                                       Kereta Kebal
                                                      Berkhidmat Untuk Negara
                                                                         Teropong
                                           nie gambar tentera darat tu....aku malas nk tulis....
                                            aku letak gmbr suda~....okey lah ....byee.....
                                                                 ~Abdul Qaiyum~           

Friday, 4 March 2011

Siot Jew!!

Sebelum nie cikgu ckp ada merentas desa ari jumaat 4/3/2011 ....pastu keesokan arinye Pagi2 aku dh semangat..pakai kasut smart pulak tu...haha....pastu ijan dng aiman dtg....die nk tumpang......pastu sampai jew sek0lah cikgu ckp MERENTAS DESA DI BATAL KAN ?mcm cial!!!dalam hati aku ckp sabar jelah....pastu ada ceramah lah, senaman lah,,mcm2 lah.......pastu balik lepak MCD....pastu lepas jew lepak MCD lepak SMk bangsar pulak....saje je buat keliau....haha ..~~pastu lepak sana jumpe budak sek0lah skbp...
  1. umum and the geng
  2. pastu aku mcm nmpak budak cun drpada jauh.....die dtg jew...rupa2nye laila....
  3. pastu jumpe geng yg bajet hot and COOL.......
okey lah bosan lah byee
                                                                      ~Abdul Qaiyum~

Saturday, 26 February 2011

Abdul Qaiyum & ???

AWAK...
Mula2 saya pandang awk....awk dok diam je.....nape awk?saya cuba rapat2 dengan awk....tapi saya takut awk dh ada boyfriend.....
AWAK....
Saya terpikat kat awk lah....saya nak number telefon awk boleh tak??tapi saye takut awk marah jew....saya cuba berani kan diri...akhirnye dpt jugak number telefon awk...saya happy sangat....
AWAK....
Terima Kasih sbb bg number telefon kt saya....malam tu saya on9...pastu saya nmpak awk on....saya chat dng awk....saya ckp kt awk...."AWAK SAYA NAK KAPEL DENGAN AWK BOLEH".....pastu awk antar"BOLEH JEW"
AWAK...
Masa tu saya happy sangat terima kasih ekk awk....dah hampir 6 bulan saya kapel dengan awk....tapi pada pertengahan bulan 12....awk mintak clash.....nape awk???sejak awk sekolah bangsar awk jadi lain.....
AWAK...
Nape awk buat saya mcm nie awk ...kawan saya ckp awk dah ada orang lain btol kew??kalu btol xsangka lah awk buat mcm nie....:(.....saya sedih sgt awk.....namun ape kah daya orang dah benci......
0key lah Terima kasih kerana sudi kawan dengan saya
~Abdul Qaiyum~13
                                                         

Friday, 25 February 2011

Mula2 masuk BB .??

Bangun pagi aku dh cuak dh nk pergi sekolah BB .....pastu  sampai sk0lah nmpak epul fuhh!!!lega dpt jumpe epul ....pastu ckgu panggil aku dng epul ....pastu  ckgu check kertas UPSR ...nk tentu kan kelas ....
Pastu epul dpt kelas 1 ADIL ....pastu geliran aku pulak .... dlm hati aku ckp "MINTAK2 LAH DPT KELAS SAMA DNG EPUL ..."pastu ckgu ckp aku dpt kelas 1 SABAR ....perhhh ....gila sedih ...siot .....
selamat kelas sabar tu ramai aku kenal .....pastu pergi kelas ....ckgu ong B B ...panggil aku naik atas ....pastu aku naik atas ...depan2 kelas SABAR . ....pastu masuk jew ....perhh bapak malu sial .....
pastu ckgu ong B B ckp name sape ?
QAIYUM:Abdul Qaiyum
CIKGU:ayah awak xada ke .?
QAIYUM:ada ?
CIKGU:hah ...ckp lah name ayah sekali ...
aku pun gelakk HAHA .. pastu aku ckp
Abdul Qaiyum Bin Abdul Rahim .....
pastu aku dahlah dudk depan sekali .......pastu esk tu ari sabtu ....ada ombakkan kelas .....aku pikir dpt kelas lain tgk name kt kelas SABAR ...name aku first sekali ...perghh ...selamat ada azrul .....ermm okey lah cerita aku pun dh abis byee
~Abdul Qaiyum~

Selamat Datang Ke Blogspot

Terima kasih kepada Laila Natasha sebab buat kan aku blog nie .....boleh lah aku ceritakan pengalaman aku kt dlm blog nie.......boring...boring...boring........mane kwn2 lame x dengar cerita ape2 pun
  1. Khairil Anas ...
  2. Haify Haikal ...bila kau nk balik
  3. Alya...lame tak jumpe
  4. Laila...lagilah dudk dekat je tapi x penah2 jmpe...
  5. aina...nie jg ckp lah sombong ?
  6. farihah...ermm nie pun same sombong ..
mane lah korang pergi ....dh lame btol lah kita tak jumpe ....aku rase sukan tahunan SKBP 2011 mesti ramai dtg....okey lah lagi pun aku dh ngantok byee
Abdul Qaiyum ~